write a cv personal statement campione curriculum vitae europeo best cover letter ever phd engineering research proposal sample mocking bird race essay

Om oss

LinTech AS

Av Veronika Lindberg

LinTech AS er en familiebedrift som holder til i Saltnes i Østfold. Vi utvikler og leverer velferdsteknologi. Målet med våre produkter er å skape en tryggere og enklere hverdag både for brukere, pårørende og omsorgspersonell.

Hvorfor vi startet med velferdsteknologi

Min mann og jeg har jobbet som dataingeniører i mange år. Da min svigerfar ble diagnostisert med kreft for noen år siden så var det naturlig for oss å prøve å finne ut hvordan vi kunne bruke teknologi for å forbedre livskvaliteten hans. De siste seks månedene han levde var han sengeliggende, og dagene føltes veldig lange, spesielt siden han hadde vært en veldig aktiv person. Vi fant ut at han hadde mye glede av å ha en stor skjerm ved siden av senga, som han blant annet kunne bruke til å ha videosamtaler med barna og barnebarna. Mens vi var på besøk, viste vi han forskjellige ting på nettet som han var interessert i, og da vi skulle gå satte vi på en film så han hadde noe se på etter at vi hadde gått.
På den samme tiden ble helsen til min far også dårligere. Noen ganger falt han og var ikke i stand til å reise seg opp igjen uten hjelp. Vi kjøpte en mobiltelefon med en alarmknapp på til han så han kunne ringe etter hjelp når han trengte det, og dette fungerte bra i noen år. Men så skjedde det oftere og oftere at han glemte å ta med seg mobiltelefonen. Det skjedde flere ganger at han ble liggende på gulvet og rope på hjelp lenge før noen kunne høre ham. Heldigvis så fant vi smartklokken fra den finske produsenten Navigil, som var designet for mennesker i min fars situasjon. Min far hadde begynnende demens, men han klarte likevel å lære seg hvordan han kunne bruke alarmknappen på klokken. Etter at han erfarte at hjelpen kom hver gang han trykket på knappen, så begynte han å ha på seg klokken hele tiden. Dette gjorde at han kunne bo hjemme enda et år før han trengte å flytte på sykehjem.
Da min far flyttet på sykehjem trodde han at han ikke trengte smartklokken mer, så han tok den ikke med seg. Men så skjedde det igjen at han falt, og måtte ligge lenge på gulvet og rope før noen hørte ham. Etter dette gjorde vi en avtale med sykehjemmet om at han kunne bruke sin private smartklokke til å ringe etter hjelp direkte på sykehjemmet, og dette fungerer veldig bra.

Vår erfaring har fått oss til å tenke over at det er mange andre mennesker i liknende situasjoner som oss, som kan ha like stor nytte av denne teknologien som vi har hatt. Dette engasjerte oss til å starte firmaet Lintech AS, og til å selge videre smartklokken fra Navigil.

En ny generasjon smartklokker med flere sensorer og AI

Nå har Navigil utviklet en ny generasjon smartklokker med flere sensorer, og en app som bruker kunstig intelligens for å analysere dataene.

I Lintech AS vurderer vi om vi skal gjennomføre en studie hvor vi undersøker om den siste smartklokken fra Navigil, med pulsmåler og respirasjonsmåler, kan brukes som et pacing-hjelpemiddel ved ME/CFS.

Denne siden ble opprettet 31. juli 2019. 
Sist oppdatert 31. juli 2019
av Veronika Lindberg, Lintech AS.
Print Friendly, PDF & Email

Teknologi for å ta vare på hverandre